WhatsApp 0533 474 22 40
Email: bilgi@yesilseo.com Tel: 0533 474 22 40
WhatsApp 0533 474 22 40
Email: bilgi@yesilseo.com Tel: 0533 474 22 40

Yeşil SEO olarak; uzmanlık alanımız Bursa SEO, amacımız da İyi SEO’lu Site Yapım Aşamaları nı tek tek ve detaylı bir şekilde açıklayalım. SEO’nun sürekli bir çalışma olduğunu unutmadan maddeler halinde çalışma detaylarına başlayabiliriz. İlk bölümde Site İçi SEO Çalışmaları dediğimiz yazılım, tasarım ve içerik konuları üzerinde duracağız.

İyi Bir Site İçi SEO Çalışması İçin Yapılması Gerekenler

    • SEO’su iyi bir site oluşturmak için yapmamız gereken ilk iş anahtar kelimemize uygun bir domain seçmektir. Mümkünse domaini çok bilinen ya da güvenilir bir Türk firmasından almalıyız. Uzantı olarak ise com, com.tr, gen.tr gibi domainler ilk tercihimiz olmalı. Anahtar kelimemiz alan adımızda geçiyorsa bu bize SEO çalışmamızda artı değer katacaktır.
    • Sitemizin barınacağını sunucunun (server) web sunucusu Litespeed ya da Nginx olmasında fayda vardır. Sitemizi ziyaret eden kişilere hızlı bir site sunmak istiyorsak bu gereklidir. Sitemizin hedef kitlesi neresi ise o bölge veya ülkede barınan bir sunucuyu tercih etmeliyiz. Türk ziyaretçileri hedefliyorsak Türkiye Lokasyon sunucuları tercih etmemiz bize yarar sağlayacaktır.
    • Sitenin yazılım altyapısını açık kaynak kodlu yazılımlardan seçmeliyiz. (Örnek : WordPress, Joomla, Drupal vs.) Eğer açık kaynak kodlu sistemler ihtiyaçlarımızı tam olarak karşılamıyorsa bize özel bir tasarım ve kodlama ile özel yazılımlar kullanılabilir.
    • Sitenin hiyerarşik yapısı ve tasarımı son derece basit kurgulamalıyız. Genel olarak üst menü (header), yan menü (sidebar) ve alt menü (footer) yerleşiminde bir site oluşturmak bize fayda sağlayacaktır. Renk seçiminde gözü yormayan ve bütünlük oluşturan renkler kullanılmalıdır.

 

 

2

  • Web 2.0 ve Web 3.0 standartları gereği mümkün olduğunca ziyaretçi ile etkileşimde olacağımız özellikler eklemeliyiz. Sitemizdeki yazılarda ve gerekli olan yerlerde yorum sistemine yer vermeliyiz. Sitemizin iletişim bölümünün olması ziyaretçiler ile etkileşim için gereklidir.
  • Web sitemizin kalıcı bağlantılarının (link yapısı) kısa olmasının faydası vardır. SEO’ya uygun örnek bir link yapısı : https://www.yesilseo.com/bursa-firmalari-icin-seo/
  • Sitemizin kalıcı bağlantılarında .php, .asp, .htm, .html gibi uzantıların olmaması bize fayda sağlayacaktır.
  • Sitemiz için mutlaka sitemap.xml dosyası ve robots.txt dosyalarını oluşturmalıyız. Arama motoru örümceklerinin davranışlarını etkileyecek dosyalar olduğu için önemlidir.
  • Sitemizi Google Webmaster Araçları ‘na kaydetmemiz ve doğrulayabiliriz. Google Site yöneticisi araçları da denilen bu panelde sitemiz için gerekli olan ayarları yapabilir ve bize sunulan verileri etkili SEO çalışması için kullanabiliriz.
  • Sitemizde mümkün olduğu kadar popüler konular yayınlamalıyız. Yayınladığımız yazılar mutlaka özgün hatta benzersiz olmalıdır. Sitemiz için hazırladığımız yazıların; konu ile ilgili tüm detayları açıklayan yazılar olmasına özen göstermemiz gerekiyor. Hazırladığımız içerikleri mutlaka konusu ile alakalı görseller ile zenginleştirmemiz gerekmektedir. Hazırladığımız yazıların ilk 100-150 kelimesi çok önemlidir. Mümkünse spot alanındaki yazımızda 1 defa anahtar kelimemizi geçirebiliriz. Yazdığımız makale içinde kullanıcının işine yarayacak dış linkler vermekten kaçınmayın. Yazı içinde iç link verirsek site içi yapıyı güçlendirmiş oluruz. Unutmayın; SEO ziyaretçiler içindir. Verilen linkleri nofollow parametresi ile verebilirsiniz.
  • Site içinde kullandığımız görselleri boyutları haricinde kullanmamalıyız. Örnek olarak 1500px * 1500px ölçülerindeki bir görseli 300px*300x kullanmamalıyız, sadece 1500px * 1500px boyutlarında kullanmalıyız. Resmi kendi boyutlarında kullanmak site açılış hızımızı düşürecek ve SEO çalışmamıza olumlu katkı yapacaktır.

İyi Bir Site Dışı SEO Çalışması İçin Yapılması Gerekenler

  • İyi SEO'lu Site Yapım Aşamaları - Site dışı seo çalışmalarıSitemizin ana sayfasını dizinlere kaydedebiliriz. Hedeflediğimiz coğrafi bölgeye bağlı olarak eğer Türk ziyaretçileri hedefliyorsak Türkçe yayın yapan dizinlere kaydedebiliriz.
  • Oluşturduğumuz her yeni içeriği Facebook, Twitter, Linkedin gibi sosyal medya platformlarında ve imleme sitelerinde paylaşmamız bizim yararımıza olacaktır. Bu şekilde ziyaretçiler ile etkileşim ve sitenin backlink’i artmış olacak.
  • Sitemiz ile benzer içeriğe sahip bloglara yorum yaparak backlink sayımızı arttırabiliriz.
  • Sitemiz ile benzer içeriğe sahip blog ve sitelerden özgün bir şekilde yazılmış tanıtım yazısı ya da banner reklam alımı yapabiliriz.
  • Forum sitelerinde sitemizi tanıtan detaylı ve özgün makalelere yer verebiliriz.
  • Sitenizin sektörü ile alakalı olarak videolar oluşturun ve bunları YouTube gibi video paylaşım sitelerine yükleyin. Yüklerken açıklama kısmına sitemizin linkini eklemeyi unutmayın.
  • Sitenizin sektörü ile alakalı olarak blogspot, blogcu, wordpress, tumblr gibi sitelerden bloglar oluşturun ve özgün yazılarla destekleyin. Aşırıya kaçmadan kendi ana sitenize link paylaşımı yapabilirsiniz.
  • Kendinize ait olduğunu belli etmeyecek bir şekilde sektörünüzle alakalı paravan bir site kurun ve içerik olarak zenginleştirin. Belli oranlarda kendi sitenize link verebilirsiniz.

Son olarak SEO’nun asıl amacının ziyaretçilere faydalı içerik sunmak olduğunu hatırlatmak istiyorum. Ziyaretçinin aradığını bulamadığı web siteleri Site İçi SEO’su ve Site Dışı SEO’su ne kadar güçlü olursa olsun belli bir süre sonunda düşüşe geçecektir.

İyi SEO’lu bir site nasıl olmalıdır ve özellikleri hakkında detaylı bir şekilde açıklamalarda bulunmaya çalıştık. Siz de düşüncelerinizi yorum yaparak aktarırsanız seviniriz.

Yazar hakkında

2005 yılından itibaren kesintisiz olarak internet teknolojileri ve SEO alanlarında çalışmalar yürütüyorum. Oluşturduğum içeriklerim ile SEO sektörüne ve sizlerin SEO çalışmalarına katkı yapmayı amaçlamaktayım.
2 Yorum

Yanıt ver